Журналист от италианското радио РАИ призова лидера на партията Лига,

...
Журналист от италианското радио РАИ призова лидера на партията Лига,
Коментари Харесай

Италия скандализирана от фейсбук нападки на журналист към Матео Салвини

Журналист от италианското радио РАИ прикани водача на партията " Лига ", някогашен вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини да постави завършек на живота си, с което провокира вълна от гласове в поддръжка на крайнодесния политик, както и следствие по случая, оповестява Българска телеграфна агенция.

По мотив решението на Салвини от началото на август да провокира рухване на съдружното държавно управление с присъединяване на Лигата и на " Движение 5 звезди " радиожурналистът Фабио Санфилипо му насочи обръщение във Фейсбук, представено във в. " Република ". Авторът твърди, че италианският политик " си е окачил самичък въжето на шията ".

" Ще изгубиш 20 до 25 на 100 бъдещи гласоподаватели, знаеш ли това? И какво ще правиш в този момент? Нямаш работа, не знаеш нищо да правиш, нямаш място в Европарламента, изгуби министерския си пост ", изброява той.

" Наистина си в Народното събрание (Салвини е сенатор, прецизира АФП), само че с оглед живота, който си привикнал да водиш, до половин година ще си теглиш патрона. Съжалявам за щерка ти, само че тя ще има време да се възвърне, стига да получи грижи от способени лица ", написа още в гневния пост на италианския публицист.

Според " Република " след това посланието е било изтрито.

Ръководството италианското радио РАИ съобщи, че стартира вътрешно следствие. Междувременно главният политически съперник на Салвини - левоцентристката Демократическа партия, заместила " Лигата " в държавното управление, поддържа нейния водач. " Нападките против Салвиин са тежки и неприемливи ", съобщи депутатът-демократ Микеле Анцалди.

Журналистът не би трябвало да минава " границата на приличията и на човешкото почитание ", съобщи и Матео Ренци, някогашен министър председател от левицата.

Самият публицист, представен тази заран в медиите, се отбрани с думите: " Бих написал това обръщение още веднъж, без обаче да загатвам момичето и като уточня по-добре казаното за самоубийството на лидера на Лигата. Думите за самоубийство " не са покана да се простреля, а констатация, че се е унищожил самичък като политик ", увери Санфилипо. " След това медийната машина на Лигата бързо се вкопчи в думите ми, с цел да ги употребява, както й е комфортно ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР