Журналист, критикуващ правителството на президента Реджеп Ердоган беше хоспитализиран, след

...
Журналист, критикуващ правителството на президента Реджеп Ердоган беше хоспитализиран, след
Коментари Харесай

Пребиха турски журналист, подкрепящ опозицията

Журналист, критикуващ държавното управление на президента Реджеп Ердоган беше приет в болница, откакто бе атакуван отвън дома си, заяви вестникът, в който работи жертвата.

Вестник „ Yenicag ” съобщи, че колумнистът му Явуз Селим Демираг е бил пребит от към пет-шест души с бейзболни бухалки, откакто е взел участие в телевизионно предаване. Нападателите са избягали от мястото на престъплението с кола.

Причината за нападението не е известна, само че се случва при напрежението във връзка на решението за анулация на резултатите от кметските избори в Истанбул на 31 март, извоювани от опозицията.

Партията на Ердоган съобщи, че гласуването в Истанбул е помрачено от машинация, само че опозицията твърди, че изборният съвет е бил подложен на напън от държавното управление, което обезверено желае да задържи властта в най-големия град на Турция.

Националистическата партия, която Демираг поддържа, е част от опозиционен съюз, чийто претендент, Екрем Имамоглу, завоюва контрола над кметството на Истанбул преди мандата му да бъде анулиран тази седмица.

Кемал Киличароглу, един от водачите на главната опозиционна Републиканска национална партия, посети Демираг в болничното заведение и осъди нападението.

“Как може един публицист да бъде обичай, единствено тъй като е взел участие в стратегия, изразил е мнението си или е подлагал на критика някого? ”, сподели той пред кореспонденти на Асошейтед прес. – „ На къде отива Турция? “

Нападението беше осъждено и от турската Асоциация на публицистите, която съобщи, че нападението против Демираг поражда угриженост по отношение на свободата на медиите.

„ Политиците, които изпитват компликации да поддържат концепцията за свободата на медиите и изразяването и трансформират вестниците и публицистите в цели, играят значима роля в тези типове офанзиви “, обявиха от Асоциацията.

Журналистът беше в устойчиво положение и се чака през днешния ден да бъде изписан от болничното заведение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР