JPMorgan Asset Management прогнозира, че рецесията в САЩ е неизбежна

...
JPMorgan Asset Management прогнозира, че рецесията в САЩ е неизбежна
Коментари Харесай

Bloomberg: JPMorgan Asset Management смята, че рецесията в САЩ е неизбежна

JPMorgan Asset Management предвижда, че рецесията в Съединени американски щати е неизбежна и Федералният запас на Съединени американски щати ще понижи лихвите до третото тримесечие, оповестява Bloomberg.

„ Инфлацията е прекомерно висока и ще е нужна криза, с цел да я понижи “, сподели Шеймъс Макгорейн, началник на лихвените проценти в офиса на компанията в Лондон. Според него банковата рецесия в Съединени американски щати " е направила криза още по-вероятна ". Той счита, че Фед ще промени политиката си и ще понижи лихвите през септември. Мнението на Макгорейн е в несъгласие с прогнозите на Goldman Sachs Group и Barclays, които допускат, че Фед ще понижи лихвените проценти през 2023 година по-малко нападателно, в сравнение с пазарите предвиждат.

През март финансовият регулатор увеличи лихвата единствено с 25 б.п. до 4.75 - 5.0%. В прогнозата си от март Фед намали прогнозата си за напредък на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати за 2023 година до 0,4% от 0,5%. Прогнозата за стопански напредък за 2024 година също е понижена до 1,2% от 1,6%, за 2025 година е усъвършенствана до 1,9% от 1,8%.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР