Жозеп Борел, върховен представител на Европейския съюз по въпросите на

...
Жозеп Борел, върховен представител на Европейския съюз по въпросите на
Коментари Харесай

Борел: Русия е виновна за недостига на зърно; нужен е по-висок бюджет за отбрана

Жозеп Борел, висш представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, акцентира в обществените мрежи, че глобите на Европейски Съюз против Русия са ориентирани към намаляване на военния потенциал на страната и не включват селскостопански артикули.

" Продължаващата обсада на украинските пристанища от страна на Русия води до това, че тонове зърно, като царевица и пшеница остават в Украйна, един от главните производители в света, и попречва износа им. Русия е директно виновна за дефицита на зърно в интернационалната търговия. "

Върховният представител разяснява и новата действителност в региона на защитата след войната в Украйна. Украинската рецесия е разкрила " уязвимостта и слабостите на Европа ", което слага Европейски Съюз пред нови стратегически задания. Това твърди Жозеп Борел в материал за вестник La Repubblica, като показва измежду тези провокации енергийната сигурност и защитата.

" С експанзията на Русия против Украйна излязоха нескрито уязвимостите и дългогодишните недостатъци на самата Европа, както и нови провокации. Европейските ползи са сложени под въпрос във всички стратегически браншове, в това число кибернетичния, морския и галактическия. Трябва да се снабдим с отбранителни принадлежности, а това изисква освен усъвършенстване на разноските за защита, само че и тяхното увеличение ", написа Борел.

Отбеляза също, че сред 2009 и 2018 година страните от Европейски Съюз са понижили разноските си за защита със 160 милиарда евро. " Европейските държавни управления отделят прекомерно малко средства за защита, освен това по доста фрагментиран и раздробен метод ", счита Борел, представен от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР