Животновъдна ферма в добричкото село Славеево е напълно унищожена при

...
Животновъдна ферма в добричкото село Славеево е напълно унищожена при
Коментари Харесай

Животновъди търсят начин да помогнат на свой колега, чиято ферма изгоря

Животновъдна плантация в добричкото село Славеево е изцяло унищожена при пожар, зародил през нощта на 3 против 4 февруари. От дима са се задушили и починали всички животни в обора. Причините за случая се обясняват в изискванията на досъдебно произвеждане, не се изключва и версията за тенденциозен палеж, оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Това е следващият пожар във плантация през последните няколко години. Прави впечатление  обаче, че при всеки подобен случай животновъдите, които другояче са много разединени и членуват в разнообразни браншови организации, се сплотяват и търсят метод да оказват помощ на потърпевшите си сътрудници.
Изпълнителният шеф на Националния съюз на говедовъдите Михаил Михайлов сподели: И аз не чаках, че толкоз доста хора ще желаят да оказват помощ.

Той добави, че ще бъде открита сметка, посредством която може да се помогне на фермера Евгени Минчев . Другият метод за помощ е персонално да се свържат с него и да се схванат.

Още за историята на Евгени Минчев чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР