Животновъди от Ямболско и региона, засегнат от чумата по животните,

...
Животновъди от Ямболско и региона, засегнат от чумата по животните,
Коментари Харесай

Животновъди в Странджа излязоха на протест

Животновъди от Ямболско и района, обиден от чумата по животните, се събраха тази заран на митинг на пътя към село Шарково и град Болярово. Собствениците на ферми с евтаназирани животни се заканват да блокират и част от селата в региона. Те желаят Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) да смъкна възбраната за продажба на месо и мляко поради огромните загуби, които търпят.
Настояват още за съответни обезщетения за пропуснатите изгоди след възбраната за търговия и превозване на животни в зоните към огнищата на чума по дребните преживни животни. Фермерите стачкуват и против наложеното развъждане на животните в оборите, което с изключение на разноски води и до залиняване на добитъка.
Животновъдите са недоволни и гневни от несъответстващите дейности на Агенцията по храните и земеделското министерство. Преди дни стана ясно, че БАБХ не е готова да открива в точния момент чумата по животните. В същото време компютърна компания с капитал от 500 лева завоюва социална поръчка за 330 000 лева за снабдяване на препарати за разкриване на заболяването.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР