Животът на много хора в Украйна ще стане още по-несигурен,

...
Животът на много хора в Украйна ще стане още по-несигурен,
Коментари Харесай

СЗО: С настъпването на зимата животът на много хора в Украйна ще стане още по-несигурен

Животът на доста хора в Украйна ще стане още по-несигурен, предизвести Световната здравна организация (СЗО), като уточни, че зимата ще направи оцеляването по-трудно за хората в зоната на военните дейности, които едвам свързват двата края, съобщи ДПА.

Твърде доста украинци живеят в мизерия, реалокират се от място на място, населяват здания с неприятни битови условия и без отопление, сподели ръководителят на европейското поделение на СЗО Ханс Клуге.

" Разрушаването на жилища и неналичието на достъп до гориво или електричество в резултат на развалената инфраструктура може да стане проблем на живот и гибел, в случай че хората нямат опция да отопляват домовете си ", добави той. 

Клуге означи, че по калкулации на украинското държавно управление от началото на войната 800 000 жилища са били отчасти или изцяло разрушени. Той предизвести, че хората, които нямат опция да се настанят на подобаващи места, са изложени на по-голям риск от измръзване, хипотермия, пневмония, инсулт и сърдечен удар.

Освен това загубата на дом принуждава украинците да станат жители на групови жилища и публични здания, което може да увеличи разпространяването на респираторни болести като ковид.

Съществува и безпокойството, че честотата на психологичните болести, която по обясними аргументи е висока от началото на войната, ще се увеличи още повече .

Клуге акцентира, че СЗО ще остане в Украйна, макар военните условия, подкрепяйки над 150 сътрудници от здравния бранш, които работят на територията на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР