Живеещи в аксаковското село Куманово са недоволни от лошата инфраструктура

...
Живеещи в аксаковското село Куманово са недоволни от лошата инфраструктура
Коментари Харесай

Жители на с. Куманово настояват за проходими улици и качествени ремонти

Живеещи в аксаковското село Куманово са недоволни от неприятната инфраструктура в обитаемото място. Проблемите с пътната мрежа са от десетилетия. Единствената асфалтирана права през предходната година още веднъж е осеяна с дупки. Наложило се да бъдат закърпени. Хората настояват, че селото е забравено от общината, която не влага задоволително в него. Готови са да стачкуват, като блокират основни пътища.

Републиканският път, който минава край Куманово, неотдавна е ремонтиран. Новият асфалт е положен до табелата на обитаемото място. Влезе ли се в селото, стартират и неволите за хората. На някои от улиците са се отворили огромни дупки, на други - даже липсва асфалт.

" Аз там, където пребивавам, има улици, където гума на кола не минава със седмици. Просто е невероятно. Тотално не мога да го нарека това място улица, тъй като все едно е стреляно с касетъчни бомби. " - споделя Росен Марков

От Община Аксаково са изготвили планове за ремонт на част от уличната мрежа. В този сектор е сменен водопроводът, а улицата е засипана с трошляк и готова за асфалтиране.

" Когато са подобаващи атмосферните условия, тогава ще стартира асфалтирането на улицата, като всички дупки тогава ще бъдат запълнени. Има много чакълирани улици. Това ще бъде с целеви средства. Текущите поправки ще продължат. " - твърди Атанаска Палашева, кметски наместник на с. Куманово

Хората настояват, че от години получават сходни обещания. Те не имат вяра, че ремонтите ще стартират, тъй като не са включени в бюджета на общината за тази година.

" Това значи, че няма бистрота на едни пари за тези ремонтни действия, които ще се правят през тази година. Не желаят да работят за нашето село. " - счита Мария Николова, Инициативен комитет за развиване на с. Куманово.

На тази улица ремонтът е завършил септември предходната година, само че шест месеца по-късно към този момент има дупки.

" Това е тъпо, тъй като ще бъде нов път в кръпки. Пътят е в гаранция от 6 месеца към този момент, а този парапет го чакаме от предходната година да бъде заменен. Ето - с пръст го раздрусвам, с цел да видите, че той е доста рисков. И отводняването на улица " Пета " не е добре направено, тъй като водата от нивите се стича насам. " - споделя локална жителка.

Жителите на Куманово упорстват ремонтите да се вършат качествено и да се влага повече в селото.

Петър Дойкински/Неделчо Чавдаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР