Живак, пестициди, пластификатори и дори редкоземни елементи - този коктейл,

...
Живак, пестициди, пластификатори и дори редкоземни елементи - този коктейл,
Коментари Харесай

Откриха живак и редкоземни елементи в косите на френски сенатори

Живак, пестициди, пластификатори и даже редкоземни детайли - този коктейл, може да бъде открит в косите на френските сенатори, съобщи Франс прес.

Това е станало ясно от разбор на коси на 26 френски сенатори. През юли предходната година те отрязали кичур от косата си и я дали за разбор на частната и самостоятелна лаборатория " Токсийк " (tocSeek), която открива по принцип следи за съществуването на 1800 замърсителя и 49 метала.

Резултатите от анализите на косите на сенаторите бяха оповестени през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция. 

По този мотив сенаторката Анжел Превил съобщи: " Това е сигнал за паника, който получаваме. Ако такива неща могат да бъдат открити в косите ни, това ще рече, че ние сме инфектирани ". Превил е мощно ангажирана с екокаузи, бори се главно против замърсяването с пластмаси, напомня организацията.

Анализите демонстрираха, че в косите на 93 % от сенаторите има съществуването на редкоземни детайли, срещащи се в смарт телефоните и в други " умни " технологии, завладяли всекидневието ни, измежду които и екрани на преносими компютри, акумулатори на електрически автомобили или хибридни транспортни средства и други

Това предоминиране на редкоземни детайли в косите на сенаторите по отношение на косите на елементарните хора може евентуално да бъде обяснено от това, че те употребяват повече информационни средства в качеството си на национални избраници.

Наличието на живак пък не е изненадало никого, тъй като той участва и в стоматологични амалгами или в някои риби.

Всички тествани сенатори са също по този начин инфектирани с минимум един пестицид. 45 разнообразни продукта от този вид бяха разпознати в косите им, измежду които и пестицид, неразрешен в Европа от 2008 година - карбофуран.

А пластификаторът диоктилфталат е бил открит при 69 % от сенаторите. Пластификаторите се употребяват, с цел да се придаде еластичност на пластмасите.

Според Матийо Даволи, съосновател на лабораторията, направила анализите, като се изключи редкоземните детайли резулатите са предстоящи и дават отговор на това, което се следи нормално и измежду популацията. Това приказва и за регулярно и повторяемо излагане на замърсители, присъстващи в храните и в козметичните или хигиеничните артикули. Според него дълготрайното " замърсяване " може да породи хормонални нарушавания и да докара до хронични, автоимунни, нервнодегенеративни заболявания и даже до рак.

Що се касае до редкоземните детайли седем сенатори и сенаторки са доста инфектирани, споделя Ян Шантрел, депутат на французите отвън Франция, по-специално Канада. След като трансформирал навиците си, той приел да се подложи на още един тест идната есен дружно с двама свои сътрудници, при които имало признаци, които биха могли да са свързани с непоносимост към магнитни полета (голяма отмалялост, главоболие...).

Прекъсване на безжичния интернет по време на сън, отбягване да се употребява смарт телефонът като будилник - всички тези дребни жестове биха могли да имат влияние и биха понижили излагането на замърсители, поучават сенаторите и представителите на лабораторията.

На проучвания са били подложени и парламентаристи от Националното заседание, долната парламентарна камара. Там са били оценени косите на 14 депутати. Предстои оповестяване на резултатите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР