Життелите на петричкото село Камена сами ремонтират улиците си. Вместо

...
Життелите на петричкото село Камена сами ремонтират улиците си. Вместо
Коментари Харесай

Жители на петричко село от години сами кърпят дупките по улиците си

Життелите на петричкото село Камена сами ремонтират улиците си. Вместо с асфалт обаче, те пълнят дупките с бетон, който купуват сами.

Асфалтът тук е положен прездалечната 1950 година. Оттогава до през днешния ден ремонт наулици никой от днешните поданици на село Каменане помни. Дупките след всеки зимен сезон стават от ден на ден и повече.

Нито община Петрич, нито страната обаче обезпечават средства, с цел да се поправи лунният пейзаж в дребното подгорско село. Затова хората от Камена вземат решение сами да решатпоблема с пътната настилка в селото.

" С цимент, с баластра, просто поданици на село Камена ми се отзовават, с тях изкопаваме дупките и ги закърпваме, с цел да не са огромни локви, каквито ги виждате сега. Сами си оказваме помощ на селото ", споделя кметът Осман Демиров.



Ремонт на пътищата в селото не е юридически повече от 50 години.

" Няма никакви средства, никой не обръща внимание и тук на по този начин работим. Ако има нещо, цимент, друго, кметът хваща хората и се запълват дупките. И от кметството, в случай че е останало нещо, взимаме го и запълваме дупки ", споделя Наско Дамянов – гражданин на село Камена.

Пари за ремонт на улиците отобщината в Петрич не са планувани. От там обачеса поискали помощ от страната. А до момента в който парибъдат открити, хората в Камена ще продължаватда закърпват по-големите улични дупки в селотосами.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР