Жителите на уругвайската столица Монтевидео се молят за дъжд на

...
Жителите на уругвайската столица Монтевидео се молят за дъжд на
Коментари Харесай

Уругвайската столица остана с вода за 10 дни

Жителите на уругвайската столица Монтевидео се молят за дъжд на фона на невиждана суша, която остави главния воден контейнер на града с вода единствено за 10 дни , предава Ройтерс.

Малкото превалявания и високите температури в южния район на Южна Америка провокираха тежка суша през последната година, засягайки посевите в прилежаща Аржентина и предизвиквайки огромни загуби на фермерите.

В Уругвай дефицитът на вода е най-лошият от 74 години , съгласно публични лица. Това визира доставките на хиляди семейства и води до неприятно качество на водата.

Нивата на водата в язовира " Пасо Северино ", който обслужва повече от половината от 3,5-милионното население на Уругвай, са на " исторически ниски а ", съгласно държавната водна компания Obras Sanitarias del Estado (OSE), равнището е към 10% от потенциала.
 С всеобща молитва Кения бори сушата
С всеобща молитва Кения бори сушата

Прогнозите не са оптимистични

Последните данни демонстрират, че в него има към 6,2 милиона кубически метра вода, надалеч от междинните 60 милиона месечно. Всеки ден са нужни към 650 000 кубически метра за зареждане на столицата.

Слабите превалявания през последните дни " не трансформираха вероятностите ", сподели OSE, макар че по-късно тази седмица се чакат валежи. Метеоролозите споделят, че са нужни 50 литра на кв.м дъжд всеки ден до юни, с цел да могат равнищата на язовира да стартират да се възвръщат.

Намаляващите ресурси от прясна вода в главния контейнер на страната принудиха публичната водоснабдителна компания в края на април да смеси доставките с вода от устието на река Ла Плата, което докара до извънредно високи равнища на натрий и хлориди.
 Южна Европа се готви за рекордна суша
Южна Европа се готви за рекордна суша

Испания и южна Франция са измежду най-застрашените региони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР