Жителите на мездренското село Долна Кремена излизат на протест и

...
Жителите на мездренското село Долна Кремена излизат на протест и
Коментари Харесай

Жители на врачанско село излизат на протест заради тежък трафик

Жителите на мездренското село Долна Кремена излизат на митинг и считат да блокират пътя през селото, по който минава тежкотоварният трафик. Трафикът бе пренасочен поради разширението на пътя сред Мездра-Ботевград.

„ Невъзможно е да се живее с тези тирове, те минават непрекъснато, разрушава се водопроводът, улиците, стават произшествия, къщите на хората започнаха да се пукат “, описа кметът на селото Румен Серафимов. По думите му преди две седмици даже се е стигнало до смъртен случай, откакто кон, подплашен от камионите, умъртвил стопанина си, оповестява Българска телеграфна агенция.

Кметът показа още, че хората се тормозят за децата, които се събират вечер на улицата. „ А някои от камионите карат ужасно бързо “, сподели Серафимов. Той изясни, че улиците през селото са тесни и не са пригодени за подобен трафик. „ Когато падне дъждец и снежец, а това ще стане, те няма да могат да мръднат, ще буксуват, ще влязат в къщите на хората “, сподели кметът на Долна Кремена.

Решението съгласно него е да се ремонтира мостът на обходния път. „ Ако бяха създали моста, което можеше да стане за десетина дни, нямаше да се стига дотук. Околовръстният път е изработен преди две години и е доста здрав и постоянен “, съобщи Румен Серафимов и добави, че съгласно хората ръководещите не ги интересува, само че все пак ще излязат на следващия ден в 10 часа на митинг, с цел да изкажат недоволството си.

Това е следващото врачанско село, в което жителите излизат да стачкуват против тежкотоварния трафик. Камионите бяха пренасочени на 10 юни, когато пътят Мездра-Ботевград беше затворен поради разширение на трасето. Очаква се да бъде отворен още веднъж през декември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР