Жителите на град Угърчин излязоха на протест. Рано сутринта хората

...
Жителите на град Угърчин излязоха на протест. Рано сутринта хората
Коментари Харесай

Бунт в Угърчин: Цигани убили няколко жители на града

Жителите на град Угърчин излязоха на митинг. Рано сутринта хората се събраха на мирна проява пред постройката на общината и се оповестиха против набезите и похищенията в града, които се правят от роми.

Повод за митинга стана случай от понеделник, когато група от трима роми нападнаха с секира и ножове строителни служащи в двора на учебно заведение. После тримата нападнали и пребили двама възрастни поданици, а по-късно запалили и къща в града.

Заради зародилото напрежение се наложи в града да се ускори полицейското наличие. Двама от нападателите бяха задържани. Третият се търси, което наложи жандармерия да стои на изходите от града.

На митингите локалните обявиха, че набезите не престават от години. Стана ясно и че тримата нападатели от понеделник са добре познати на жителите с нападателните си дейности.

Пред Нова протестиращият гражданин Ради Еков съобщи, че през последните няколко години няколко души в града са били убити от роми. Последният подобен случай бил през месец септември 2017 година. "Безпомощен човек беше погубен на улицата от роми ", отсече Ради. Еков показа още, че ромите в града са нападателни.

"По обяд трима пияни роми взеха решение да проявят безчинство. Без причина. Тук има и други нападателни роми ", добави още той. Негов съгражданин пък сподели рани от нож. Раните били нанесени от един от ромите, които в понеделник нападнали локалните. Инцидентът станал в заведение. Нямало мотив за експанзията.

*Припомняме, че ръководещата партия ГЕРБ е на власт от 2009 година, само че управлението ѝ настойчиво заобикаля тематиката за циганските безчинства от много време.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР