Шест пъти отиваме на избори с надежда за политическа стабилност

...
Шест пъти отиваме на избори с надежда за политическа стабилност
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев в Николаево: Държава се управлява с мисъл за хората, а не като бизнес организация

" Шест пъти отиваме на избори с вяра за политическа непоклатимост и нека този път изпратим и в българския, и в Европейския парламент персони, които мислят за страната си и за народа. Сглобката, с изключение на, че не донесе политическа непоклатимост вътре в страната, не се държеше национално-отговорно и на открито. “ Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 27 МИР-Стара Загора Драгомир Стойнев на среща в гр. Николаево.
„ ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи доста постоянно, изключително във връзка с политиката ни към Украйна, гласоподаваха в интерес на непознатия интерес, от позиция на силата, без полемики ”, акцентира той.
Според Стойнев пред страната ни има съществени провокации – пред стопанската система, пред енергетиката, пред стабилността на обществената система, които не могат да бъдат решени, в случай че още един път влезем в спиралата на политическата неустойчивост. Той изрази терзание, че на политическата сцена разсъдъкът и дълготрайното мислене са недостиг и даде образец с недомислените промени в Конституцията, които в допълнение са дестабилизирали политически страната.
„ Нека да гласуваме освен с страсти и външни белези, а да гласуваме с разсъдък. Непоследователността на политиката на Политическа партия демонстрира, че новото не е най-прогресивното и положителното. Докато има планово и бизнес  мислене, няма по какъв начин да имаме виновна и обществена страна и икономическа непоклатимост. На тях им липсва потенциал, една страна не се ръководи като бизнес организация “, съобщи Стойнев.
Той напомни, че Българска социалистическа партия е направила по този начин, че да няма увеличение на цените на електрическата сила за семействата, като е убедила Народното събрание да отсрочи либерализацията. „ Поискахме от страната неотложно да подсигурява производството на електрическа енергия от въглища в комплекс „ Марица изток “ като включи два от блоковете на Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ в контролирания пазар “ - това е  образец за реалистична политика и за рационален метод, те ще подсигуряват работата на комплекса и обществената непоклатимост ”, уточни социалистът.
„ Убиваме промишлеността си, убиваме и енергетиката си, убиваме земеделието си, тъй като гласът ни не се чува в Европа “, сподели още Стойнев.
 „ Визията ни за Европейския съюз е организация, в която да се чува гласа на обособените страни. Големите политики се дефинират от Европейски Съюз и ние най-накрая би трябвало да осъзнаем, че работата ни вътре в страната и на европейско равнище би трябвало да бъде в синхрон, политиците би трябвало на първо място да отстояват България “, съгласно Стойнев.
Той даде образец със Зелената договорка, която повдига доста въпросителни за европейската взаимност и уточни, че България към този момент е постигнала 43% понижаване на излъчванията на парникови газове към 2022 по отношение на 1990 година, до момента в който Франция и Германия са понижили излъчванията с 20 %. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР