Жителите на Делхи страдат от най-сериозното влошаване на качеството на

...
Жителите на Делхи страдат от най-сериозното влошаване на качеството на
Коментари Харесай

Рязко се е влошило качеството на въздуха в индийската столица

Жителите на Делхи страдат от най-сериозното утежняване на качеството на въздуха в индийската столица от осем месеца, оповестява Българска телеграфна агенция.

Едва нощес президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския съобщи в последния си ефирен спор с претендента на демократите на президентските избори на 3 ноември Джо Байдън, че въздухът в Индия е замърсен.

"Погледнете в Китай, какъв брой е мръсно. Погледнете Русия, погледнете Индия - мръсно е. Въздухът е замърсен ", сподели Тръмп, обяснявайки решението си да изтегли Съединените щати от Парижкото съглашение за климата. Когато жителите на Делхи се разсъниха, въздухът беше изпълнен с матово сив смог. Качеството на въздуха варираше от "много неприятно " до "лошо ", съгласно националната подредба.



Изказването на Тръмп притегли внимание в обществените мрежи с апел за разчистване. Хаштагът #FilthyIndia ( "МръснаИндия ") беше един от най-споделяните в Туитър в продължение на няколко часа. Коментарите варираха от изложение на единодушие с изказванието на Тръмп до рецензии към неговата тактика да употребява качеството на въздуха в Индия като опрощение, с цел да се изтегли от най-новото интернационално съглашение за битка с световното стопляне.

Индексът за качеството на въздуха в Делхи, който мери концентрацията на отровни частици, е бил през днешния ден 366, заяви Централният съвет за надзор на замърсяването. Това дава отговор на "много неприятно " качество. За положителни се считат стойности от 0 до 50. Делхи и обширни региони от Северна Индия от дълго време имат проблеми със замърсяването на въздуха, което се ускорява внезапно в интервала октомври-ноември поради сезонното изгаряне на стърнища, гъстата облачна завивка, неналичието на ветрове и излъчванията на транспортните средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР