Жителите на ботевградското село Врачеш блокират пътя София-Ботевград край Витиня.

...
Жителите на ботевградското село Врачеш блокират пътя София-Ботевград край Витиня.
Коментари Харесай

Жители на Врачеш блокират пътя София-Ботевград заради некачествен то

Жителите на ботевградското село Врачеш блокират пътя София-Ботевград край Витиня. От 16 до 16:30 часа в четвъртък следобяд те стачкуват на пътя за Враца поради неприятното качество на електроснабдяването в селото, заяви четец на news.bg.

Почти цялото село се е събрало на площада пред кметството, където представители на ЧЕЗ беседват с представители на инициативния комитет. Хората стопират придвижването на пътя, поради множеството проблеми в електропреносната мрежа - ненадейно прекъсване на тока, подаване на електричество с изменчиво напрежение.

" Спира непрекъснато - нощно време " - оплакват се хората - " Телевизори гърмят, хладилници, бойлери. От много време е по този начин ", споделят поданици на селото. Хората се оплакват, че токът е спиран с часове дни наред. " Месото, което беше в хладилника го изхвърлих, тв приемника се повреди от честите прекъсвания на тока - и него изхвърлих ", споделя пострадал.

От ЧЕЗ изясняват казуса с обстоятелството, че част от трафопостовете не са тяхна благосъстоятелност и те не дават отговор за поддръжката им. През последният месец били направени няколко усъвършенствания в електрозахранването и част от проблемите били решени. Клиентите на енергоразпределителното сдружение са безапелационни, че услугата е с неприятно качество.

От ЧЕЗ Разпределение България изясняват, че са осъществени инспекции и разбор на положението на мрежата, която зарежда с. Врачеш, и са стартирани нужните поправки и усъвършенствания.

Към момента по съгласувания с общината на с. Врачеш и жителите график ЧЕЗ оповестява, че е изпълнила: цялостна инспекция на редовността и действието на оборудванията и отбраните на Малка водно електрическа централа " Бебреш " ; замяна на кабелна линия приблизително напрежение с нова и цялостно проучване на електропровода, захранващ всички трафопостове в село Врачеш, посредством термовизионна камера и ултразвуков уред.

Компанията добавя, че до края на август, според одобрения график, ще се извърши и обход, оглед и профилактика на всички трафопостове. Предвижда се осъществяването на цялостна просека по трасето на електропровод приблизително напрежение " Витиня ", както и кастрене на дървета и просека по мрежа ниско напрежение в региона на с. Врачеш.

ЧЕЗ планува обходи и огледи и на всички уреди непозната благосъстоятелност, като ще бъдат връчени наставления за премахване на установените нередности на съответните притежатели.

Според тях, проблем за качеството на доставяната електрическа енергия са противозаконните присъединения и операциите на електромери, които постоянно водят и до спиране на електрозахранването. От началото на годината сдружението е записало 30 обири на ток.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР