Жителите и гостите на Монтана могат да ползват свободен достъп

...
Жителите и гостите на Монтана могат да ползват свободен достъп
Коментари Харесай

Пуснаха по проект безплатен Wi-Fi в центъра на Монтана

Жителите и гостите на Монтана могат да употребяват свободен достъп до интернет в централната част на града. Мрежата е построена от А1 по план на община Монтана, финансиран с 15 000 евро по европейската самодейност "Free Wi-Fi for Europeans ". В нея са включени 113 общини от България.
Зоните с безплатния интернет достъп са парк „ Монтанензиум”, площад „ Жеравица” и централната градска градина, заяви кметът Златко Живков.
Преди 15 дни системата в града е била пусната тестово с безвъзмезден достъп на интернет. За това време мрежата е употребена от 2000 души с трафик от 290 гигабайта.
„ Община Монтана сполучливо ползва модерните технологии ", съобщи Иван Иванов, началник „ Корпоративни клинети” в А1. Вече е построена мрежа за видеонаблюдение, която разполага с 82 камери в парковете „ Монтанензиум”, „ Калето”, Градската градина и „ Огоста”, както и вход-изходите на града.
„ Това даде опция да се употребява мрежата на видеонаблюдение за ъпгрейт с Wi-Fi рутер”, добави Иванов.
„ Предстои системата да бъде разширена с камери за наблюдаване в регионите на жп гарата, автогарата и общинския пазар, където се събират доста хора освен от града, само че и от цялата област”, съобщи кметът Златко Живков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР