Жители на варненската община Бяла затвориха пътя за Бургас и

...
Жители на варненската община Бяла затвориха пътя за Бургас и
Коментари Харесай

Ад край морето! Протест затвори пътя

Жители на варненската община Бяла затвориха пътя за Бургас и провокираха огромни тапи. Повод за митинга им е идното на 6-и юли решение на Националния съвет по биоразнообразие към Министерство на околната среда и водите да разшири предпазените територии, а това ще стопира вложенията.

Хората споделиха, че няма да разрешат това и цитираха проблемите, които имат от 30 години с къмпингуващите в Кара дере.

" Попада цялата територия на Бяла на Север, до Шкорпиловци, от пътя за Варна до морето. Там има над 1700 парцела и си имат притежатели. Цялата територия остава предпазена, в която е неразрешено строителството и прекосяването на МПС и само е позволено, по неизвестно какви критерии, бивакуването, което обслужва тези хора, с които имаме проблеми. Стават 30 години, обикалят Кара дере, Бяла река и другите местности на палатки, в непознати места ", разяснява Петър Димитров.

" Ще се организираме най-вероятно да отидем до София. Ще желаеме срещи там, с цел да изпълним това, за което вършим през днешния ден митинга ", уточни Станислав Суков.

От своя страна кметът на общината Пеньо Ненов сподели: " Мотивът им е проучване от 2013-та година на Българска академия на науките. Показват, че има предпазени типове и единственото изключение, което се планува, е бивакуването на Кара дере. Точно това е най-вредното за околната среда и за предпазените типове съгласно нас, и то би трябвало да бъде неразрешено.

" Ние в Общия организационен проект търсим равновесието и салдото, срещу застрояването, само че и срещу тези рестрикции, които се постановат ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР