Жители на тетевенското село Глогово излизат в 9.00 ч. на

...
Жители на тетевенското село Глогово излизат в 9.00 ч. на
Коментари Харесай

Заради водоснабдяването: Жители на село Глогово излизат на протест в Тетевен

Жители на тетевенското село Глогово излизат в 9.00 ч. на митинг пред постройката на подразделението на ВиК - Ловеч в Тетевен поради проблеми от години с водоснабдяването на селото, оповестява БНР.

Жителите на село Глогово упорстват проблемите с водоснабдяването на селото да бъдат решени от институциите, заяви уредникът на митинга Русин Александров.

" Повече от 15 години вода в селото няма. На режим сме. По един час имаме вода в деня и плащаме високи сметки. Исканията на жителите са - да спрем да плащаме към ВиК сдружението, до момента в който не бъдем подсигурени 24 с вода в денонощието. Имаме извори ", споделя той.

Александров добави, че преди четири години са били отпуснати 100 хиляди лв. за нов контейнер за селото, само че той по този начин и не е изработен.

" Фирмата изчезнала безследно и в този момент няма кой да извърши градежа на резервоара. И по тази причина желая кметицата на община Тетевен да го каже пред ВиК сдружението, тъй като единствено си трансферират топката ", споделя още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР