Жители на Стражица и Полски Тръмбеш блокираха три основни пътни

...
Жители на Стражица и Полски Тръмбеш блокираха три основни пътни
Коментари Харесай

Блокираха главни пътища заради закриване на Районни управления

Жители на Стражица и Полски Тръмбеш блокираха три съществени пътни артерии преди обяд през днешния ден. Причината е готвеното закриване на Районните полицейски ръководства в двете общини. Според хората, това решение ще докара до увеличение на престъпността в дребните обитаеми места и упорстват неотложно да бъде анулирано.

Хората в Полски Тръмбеш и Стражица споделят, че се опасяват да останат без непрекъснато полицейско наличие, тъй като това слага сигурността им в сериозна заплаха.

Точно в 10 часа, хората блокираха придвижването по основните пътища Велико Търново Русе при село Петко Каравелово, Плевен Русе при село Масларево и София Варна при Стражица и настояха за анулация на заповедта на вътрешния министър за закриване на полицейските ръководства, която би трябвало да влезе в действие от 1 юли.

И сега не във всяко обитаемо място има полицейски контрольор, квартален, а в този момент със закриването на Районното полицейско ръководство се понижават още тези бройки. За нас не е значимо да има полицейски патрули, които да се придвижват, за нас е значимо да има във всяко по-голямо обитаемо място, полицейско наличие, по този начин както беше дадено, само че не се случи, счита Георги Чакъров кмет на община Полски Тръмбеш.

Над 4000 души от двете общини са подкрепили протестна подписка, която е изпратена до Министерството на вътрешните работи и Върховния административен съд. Те се заканиха, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, пътните блокади ще продължат.

Репортери: Мирела Дончева, Зорница Илиева, Ивелин Станев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР