Жители на Омуртаг блокираха движението по пътя София-Варна при разклона

...
Жители на Омуртаг блокираха движението по пътя София-Варна при разклона
Коментари Харесай

Шишков обезпокоен, спешно организира среща за водата в Омуртаг след три дни

Жители на Омуртаг блокираха придвижването по пътя София-Варна при разклона за Омуртаг до авиационно-космическия парк, в следващ митинг против водния режим в града.

Спряхме придвижването за към 35 минути, заяви Магдалена Славова от гражданско обединяване " Вода за Омуртаг ", представена от БНР.
 Жители на Омуртаг стачкуват заради продължаващото безводие
Жители на Омуртаг стачкуват заради продължаващото безводие

Община, област и страна се вършат 50 години, че не виждат проблем, показват жители

" Идеята е страната да ни обърне внимание. Ако не стане някакъв екшън и медиите не ни отразят, и не стартира да им пада рейтингът на политиците, те нищо не вършат, те не реализират отговорностите си. Ние в никакъв случай не сме имали 24 часа в денонощието вода. Никой не може да ин повярва по какъв начин е допустимо градът да не изрине страната за водата си 50 години. Това е по този начин, тъй като, когато си роден в такива условия, ти свикваш по някакъв метод да оцеляваш. И живееш беден живот, това е реалност. Градът тъне в една дълбока меланхолия и незаинтересованост, тъй като ние нямаме вода. След въздуха водата е идващото по жизнеспособност значим фактор. Всички жители към този момент се разсънват, засилват се, просто е безусловно нетърпимо ", разяснява тя.
 Министерски съвет дава близо 200 хиляди литра бутилирана вода на Омуртаг от Държавния запас
Министерски съвет дава близо 200 хиляди литра бутилирана вода на Омуртаг от Държавния запас

Питейната вода се дава поради оповестеното бедствено състояние

Утре жителите на Омуртаг още веднъж ще стачкуват на основния път София-Варна, при разклона за града.

От Министерство на регионалното развитие оповестиха, че служебният районен министър Иван Шишков е смутен от напрежението в Омуртаг поради продължаващия от години режим на водата в града. Той е поканил на незабавна среща в Министерството на районното развиване и благоустройството във вторник всички заинтригувани институции от региона, с които да беседва и да се откри най-хубавото решение, което може да успокои хората в Омуртаг.
 Омуртаг разгласи бедствено състояние след 3 месеца без вода
Омуртаг разгласи бедствено състояние след 3 месеца без вода

Кризисният щаб предлага ограничения, само че единствено видимо съгласно жители

Срещата е планувана за в 10.30 ч. на 29 ноември. На нея ще участват регионалният шеф на Търговище Станимир Парашкевов, кметът на Омуртаг Ешреф Ефрефов, изпълнителният шеф на ВиК Холдинга Ирена Георгиева, шефът на ВиК-Търговище Явор Миланов, както и представители на инициативния комитет " Вода за Омуртаг ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР