Жители на град Берковица се събраха пред дома на 90-годишната

...
Жители на град Берковица се събраха пред дома на 90-годишната
Коментари Харесай

Покъртителни думи на жената, открила окървавената баба Йордана: Едно е да умреш от старост и от болест, а друго е да умреш нахапан от куче!

Жители на град Берковица се събраха пред дома на 90-годишната баба Йордана, която умря преди два дни свиреп нахапана от кучета. Оказа се, че казусът с бездомните животни в града е голям, а своите истории описаха и други потърпевши.

Жена с малко дете показа, че седмица преди жестокия случай тя се прибирала със сина си от детска градина. „ Първоначално излезе едно куче, след това излязоха четири “, описа тя. „ Валеше, гърмеше, аз гушнах сина си и паднахме в една шахта, за малко да си ударим главите “, добави тя. По думите ѝ, едното от кучетата имало пяна на устата. По-надолу по улицата стоял надзирател на обект, който едвам откакто чул виковете на дамата залъгал кучетата с парче колбас и по този начин съумял да ги отърве.

„ Преди малко около нас минаха 7 кучета “, уточни и репортерът на bTV. По думите на заместник-кмета, общината работи интензивно по казуса. Трудно им било поради размножителния сезон и поради обстоятелството, че в града се появили кучета с чипове, указващи, че те не са от Берковица.

„ Общината не прави нищо по казуса “, възрази потърпевшата жена с дребното дете. По думите ѝ, тя неведнъж е предложила решение на казуса, само че общинарите въобще не се интересували. „ Има опция за безвъзмездни кастрации от София, само че те отхвърлят да изискат помощ “, уточни тя.

Възрастната жена, намерила баба Йордана след нападението на животните, описа: „ Тя си изквърляше боклука в контейнера. Покрай нея имаше едно малко куче. После пристигна едно черно куче. Малкото го изгони. Ако не го беше изгонило, нямаше да стане по този начин. То си беше нейно. Нахапало я е огромното куче. Аз видях единствено, че дребното я беше замъкнало настрани, лежеше в две локви кръв “.

„ Разбере хора! Едно е да умреш от апетит, от напреднала възраст и от болест, а друго е да умреш нахапано от куче “, съобщи прочувствено старата жена и добави: „ Едното ѝ ухо кървеше, имаше рани... “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР