Жестока трагедия покруси фамилията на проф. Александър Чирков, когото загубихме

...
Жестока трагедия покруси фамилията на проф. Александър Чирков, когото загубихме
Коментари Харесай

Черна прокоба сее смърт в семейството на Чирков


Жестока покруса покруси семейството на проф. Александър Чирков, който загубихме в края на 2020 година Неговият брат Дилян е погребал сина си Борис, а дни по-късно самият той се споминал от тъга по детето си. И двамата са умряли в родния им Лом, написа „ Ретро “.
За кончината им заяви дъщерята на Борис — Джема. " Бог взе от този свят моя татко Борис Чирков. Благодаря, ти, тати, че си бил най-хубавият татко на света. Ти беше моят покровител и моята опора. Ти беше моят дирек, моето благосъстояние. Обичам те, тати! Обичам те!„, написа тя.

След 5 дни момичето показа във фейсбук профила си, че е умрял и дядо й Дилян — брат на проф. Чирков. Той не могъл да преодолее шока от погребението на сина си и да се помири с мисълта, че го е надживял. Преди малко повече от година Дилян остана вдовец, откакто умря жена му Берта. Цялата фамилия Чиркови са потресени от черната серия в фамилията и считали, че става дума за поличба.

85-годишният Дилян Чирков не бе в отлични връзки със своя брат Александър. Двамата ту враждуваха, ту се сдобряваха. Преди време папараци изловиха родственика на кардиохирурга да се реди на опашка за храна от обществената кухня в Лом. Братът на професора бе сниман, до момента в който чакаше за филия самун и яхния паралелно с бездомници. Макар че проф. Чирков бе един от най-успелите и заможни лекари у нас, 2 години по-големият му брат Дилян броял стотинките си до последно. Двамата не си говореха повече от 2 десетилетия, не се чуваха даже за празници.

Причината за влошените им връзки била повече от банална — спор за парцели.

Преди четвърт Чиркови се скарали за двуетажна къща на пъпа на родния им град Лом, описват техни родственици. Дилян считал, че било разумно лекарят да му преотстъпи своя дял от наследството. Професорът обаче не виждал причина да се откаже от него, защото имал 4 деца и внуци.

" Не подкрепям връзка с брат ми. Не желая да го слушам и не искам нищо от него. Всъщност аз към този момент не го имам за брат. Казват, че кръвта вода не ставала, само че нашата е станала и водата от дълго време е замръзнала — лед е “,  показа приживе световноизвестният кардиохирург.

Проф. Чирков живееше в Германия, само че умря в хотелска стая във Baрна през късната есен на 2020 година на 82-годишна възраст. Той се бе завърнал у нас по работа. Негов сътрудник го разкрил паднал на земята след упорито звънене по телефона.

До сетния си мирис Чирков бе деен  и преглеждаше пациенти

енти. Той не пиеше, не пушеше, водеше здравословен метод на живот и спортуваше. Светилото на родната медицина не бе заровен в родния си Лом, а беше кремиран и урната му бе отнесена в Германия при тази на брачната половинка му Мариане, която си отиде година преди него. От нея Чирков има две деца — Алесандро и Кармен. От първата си брачна половинка Веселина е татко на две дъщери — Джема и Татяна. Всичките му наследници живеят и до момента в Германия и не поддържат връзка с тукашните си родственици.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР