Жертвите на катастрофалните наводнения след рухването на стената на Каховка

...
Жертвите на катастрофалните наводнения след рухването на стената на Каховка
Коментари Харесай

Жертвите на бедствието Каховка са 45, още 31 души са безследно изчезнали

Жертвите на пагубните наводнения след рухването на стената на " Каховка " в Украйна стигнаха до 45 души, а замърсяването на водите в района принуди управляващите да забранят потреблението на черноморското крайбрежие приОдеса.

Загиналите при бедствието на 6 юни в следените от Киев територии са 16 души, а 31 са безследно изчезнали, по данни на Вътрешното министерство на Украйна. Евакуирани са 3614 души, измежду които 474 деца и 80 мъже и дами с увреждания.

Отделно от това - съветските окупационни управляващи настояват, че 29 души са починали от наводнението в окупираните зони.

Междувременно Организация на обединените нации осъди държанието на съветската администрация, която блокира достъпа на филантропични помощи в окупираните зони в южна Украйна, които бяха наранени от наводнението.

Властите не позволяват на доброволците на Организация на обединените нации да влязат в обитаемоте места под боен надзор и вместо това настояват, че сами щели да дават " оптималната " поддръжка за засегнатите общности.

Плажовете на украинския град са оповестени за " несъответствуващи за плуване поради съществено утежняване на качеството на водата " и " същинска опасност за здравето на локалните поданици ".

Бреговата линия по този начин или другояче съвсем не се употребява след експлоадирането на войната поради минирането на морето.

Качеството на водата спада от ден на ден поради придошлите води на Днепър, като са открити следи от салмонела, яйца и ларви на червеи, както и наднормени равнища на ешерихия коли.

" Наличието на тези биологични патогени във водата в региона на Одеса, в това число в Черно море, съставлява действителна заплаха за живота и здравето на популацията ", се споделя в предизвестие от локалните управляващи.

Забранява се и продажбата на риба и морска храна от неидентифицирани места за лов на риба. Властите в град Миколаив също не разрешиха на хората си да пият вода от чешмите, да плуват или да ловят риба, откакто и при тях бяха открити нездравословни бактерии.
·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР