Женският златист лабрадор Фрида придоби огромна популярност в Мексико за

...
Женският златист лабрадор Фрида придоби огромна популярност в Мексико за
Коментари Харесай

Фрида! Кучето, което всички обикнаха след земетресението в Мексико /снимки/

Женският златист лабрадор Фрида закупи голяма известност в Мексико за няколко дни след мощното земетресение във вторник.
Фрида стана амулет на спасителите и същинска икона в страната, въпреки още да не е разкрила оживял под отломките. Задачата на кучето е да търси признаци на живот под руините на рухналото при труса учебно заведение "Енрике Ребсамен " в южната част на мексиканската столица.
Около 20 деца починаха под руините му и към този момент съвсем няма вяра да бъдат открити оживели.
При всяка своя поява лабрадорът бива шумно приветстван както на терен, по този начин и в медиите и обществените мрежи. Жител на щата Тамаулипас даже е татуирал нейно изображение на ръката си.
Фрида е специалистка по намиране на живи хора измежду отломките, изясни за Агенция Франс Прес нейният лидер Исраел Араус. В кариерата си, включваща избавителни работи в Еквадор след земетресението там предходната година, тя е избавила към този момент 12 живота. Догодина Фрида става на осем години и излиза в пенсия, изяснява Марина - подофицер от морската пехота, която споделя, че за нея е чест да съпровожда лабрадора в избавителните задачи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР