Женският волейболен шампион на България Марица Пловдив привлече капитана на

...
Женският волейболен шампион на България Марица Пловдив привлече капитана на
Коментари Харесай

Марица привлече капитана на националния отбор

Женският волейболен първенец на България Марица Пловдив притегли капитана на националния тим по волейбол Христина Вучкова.

В последните 10 месеца волейболистката, до скоро известна с моминското си име Христина Русева и известна измежду другари и почитатели с прякора си Паяка, беше отвън волейболните терени, тъй като стана майка за първи път, само че към този момент се причисли към тренировките на "жълто-сините " и се готви да ги укрепи за идните мачове в Шампионската лига и Национаната волейболна лига.

Централната блокировачка стартира кариерата си в ЦСКА (София), с който е два пъти народен първенец – през 2010 и 2011 година, и печели Купа България през 2011 година. В чужбина е защитавала цветовете на италианския Волей Бергамо (Бергамо), с който играе в Шампионската лига и печели Суперкупата на страната за 2011 година, Телеком (Баку), с който е вицешампион на Азербайджан, италианския Лиу Джо (Модена), турските Галатасарай (Истанбул), с който също е народен вицешампион, Нилюфер Беледийеси (Бурса) и Тюрк Хава Йоларъ (Истанбул).

С националния тим Христина Вучкова е капитан на състава, спечелил Златната Европейска лига и Волейболната Купа на кандидатите през 2018 година. Тогава тя попада и в Идеалния тим на Европейската лига. По-рано в кариерата си тя има два сребърни и два бронзови орден от това съревнование. Участвала е и на две международни и шест европейски шампионати.

"Обстановката тук постоянно е доста приятна. Познавам се с всички. Ще имам и опцията да опозная Пловдив. Осъзнах каква отговорност е да имаш дете. Детето ми е кръстено на татко ми – Христо. Организацията в Марица е на доста високо. Това е най-хубавото място в България да се завърнеш след интервал без волейбол. Тук ни приготвят на високо равнище, обръщат ни внимание на обособените детайли. За мен няма различен тим в България, който да се грижи толкоз доста за състезателките си. Искам да благодаря на целия клуб, че ме одобряват и ми оказват помощ за възобновяване ми. Аз ще им се отблагодаря като се надявам да оказа помощ. Винаги мисля позитивно на нещата. Определено ще ни е мъчно в Шампионската лига; там равнището е друго. Рускините играят доста мощен волейбол. Мисля, че можем да победим РК Кан (Кан). Ако обаче създадем изненада против някой от съветските тимове ще е повече от прелестно. Аз върша всичко допустимо да се завърна в националния тим за олимпийската подготовка. Можем да създадем едно доста положително показване в Холандия. Пожелавам си да сме здрави, щастливи и Марица да извърши задачите си ", съобщи Паяка пред volleymaritza.bg.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР