Женският национален отбор по тенис на България ще играе срещу

...
Женският национален отбор по тенис на България ще играе срещу
Коментари Харесай

България започва срещу Австрия на Били Джийн Кинг къп; Томова пропуска мача

Женският народен тим по тенис на България ще играе против Австрия в първата си среща от група Б на шампионата от Група I на Евро-африканската зона за " Били Джийн Кинг къп " – новото име на международното отборно състезание при дамите (бившата " Фед къп " ). Надпреварата под егидата на интернационалната федерация (ITF) стартира на следващия ден на клей кортовете в тенис академия " Мегасарай " в Анталия (Турция).

Участващите общо 11 тима бяха разграничени в две групи - една с пет и една с шест отбора. Жребият дефинира България да е в по-големия поток дружно със съставите на Швеция, Хърватия, Австрия, Словения и Грузия. В група А пък са Сърбия, Унгария, Турция, Естония и Дания.

В състава на България са декларирани три опитни тенисистки - Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска, както и две от най-талантливите ни млади състезателки, които ще дебютират в националния отбор - Йоана Константинова (14 г.) и Росица Денчева (15 г.). Във втората си среща българките пък ще се изправят против тима на Хърватия, а въпросният конфликт е плануван за вторник.

Виктория Томова ще пропусне първия дуел против Австрия, тъй като през днешния ден играе край на шампионата на червени кортове в Оейраш (Португалия) против Елизабета Кочиарето. Все отново първата ни ракета ще се причисли към останалите девойки след това и се чака да бъде разполагаем за останалите мачове.

Източник: БФТ

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР