Женският национален отбор на България загуби от Русия с 0:3

...
Женският национален отбор на България загуби от Русия с 0:3
Коментари Харесай

Лъвиците с 11-ата поредна загуба

Женският народен тим на България загуби от Русия с 0:3 (20:25, 23:25, 16:25) във втората си среща, от група 13,на шампионата от четвъртата седмица във Волейболната лига на нациите, играна пред близо 2000 фенове в зала " Пала Бартон " в Перуджа.
 Кошмарът за волейболистките ни продължава
С това България означи единадесета загуба в конкуренцията, като остава на на шестнадесето място във краткотрайното общо класиране без победа досега и една единствена извоювана точка. Тимът на Русия записа трета победа, като с 8 загуби и 10 точки е на тринадесета позиция.

В първата и третата част „ Сборная “ доминираше и затвори геймовете с разлика. Момичетата на Иван Петков изпуснаха действителен късмет да вземат втората част и да създадат поврат в мача. Нашите волейболистки водеха с 15:11, само че позволиха противникът да стопи пасива си. След равностойна игра Русия наложи волята си в решителните моменти и завоюва гейма, а с това и значимо психическо преимущество. Изпуснатата опция се отрази на играта на националките ни третата част и Русия затвори мача с чиста победа.

Най-резултатна за България бе Силвана Чаушева с 11 точки (2 аса, 2 блокади), Гергана Димитрова и Мира Тодорова прибавиха по 9 точки (2 аса, 1 блокада) (4 блокади). За Русия Татяна Юринская бе изпълнител с 16 точки (1 ас).

“Това е 11-ти мач, който губим след 20-а точка. Тук приказваме за самочувствие, за нрав, за обстановки и за темперамент. Време беше да го покажем, въпреки всичко против нас не беше най-силният тим на Русия. Проблемът обаче не е в това кои състезателки ги няма в техния тим, а в можещите и не можещите като цяло.

За жал против всички тимове играем до 20-а точка и там нещо става при нас, което не мога да преценява. В този мач фрапиращото бе във втория гейм, в който след 18-ата точка направихме седем следващи неточности. Мога да ги изброя поименно, само че не това е най-важното. Важното е, че продължаваме да бъркаме и то във всеки един детайл и то не един играч.

Ако е един - да се направи ротация. Но то е един, втори, трети, четвърти... Явно е обаче, че би трябвало да преминем и през това. Не би трябвало да вършим нещастия – пътят е явен и който има темперамент, ще го издържи. Говоря освен за състезателките. Срещу рускините, видяно като статистика, сме даже по-добре от тях, само че загубихме с 0:3. Борим се обаче и би трябвало да построяваме този тим. Трябва да вършим разбори на кои хора по какъв метод можем да разчитаме ", разяснява селекционерът Иван Петков.

В последната си среща в групата, като родните представителки ще имат нов късмет за историческа първа победа в Лигата. България излиза против отбора на Република Корея, а дуелът е на през днешния ден от 18:00 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР