Женската волейболна Шампионска лига има своите нови кралици. Това са

...
Женската волейболна Шампионска лига има своите нови кралици. Това са
Коментари Харесай

Историческа победа за Новара в женската волейболна ШЛ

Женската волейболна Шампионска лига има своите нови кралици. Това са италианките от Игор Горгонзола Новара, които надвиха в директната борба за оценката над сънародничките си от Имоко Волей Конеляно с 3:1.

Така победителките записаха историческа първа купа в този шампионат в историята си. А и по-сладкото е, че отмъстиха на тъкмо тези свои съпернички за загубата им в разногласието за купата на Италия по-рано през сезона.

Състезателките от Новара взеха безапелационна преднина, откакто изрично надвиха в първите два гейма, надлежно с 25:18 и 25:17. Опонентките от Конеляно бяха с тотално превъзходство в третата част, която взеха с 25:14 и върнаха интригата.

Решителният четвърти гейм предложи доста конспирация, като в последна сметка триумфът в него беше за Новара след 25:22 и това отприщи бурната наслада на победителките след последната точка.

Паола Егону беше над всички със своите 27 точки, от които 3 от обсада. Мишел Бартч-Хакли добави 21 точки за Новара и двете с Егону бяха с най-голяма заслуга за историческия успех.

Карста Лоу с 16 точки и Анна Данези с 12 помогнаха на Конеляно, само че не задоволително за триумфа. Така отборът остана със среброто за повторно в последните три години. А предходната година остана едвам трети в Шампионската лига.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР