Жените лидери се справят по-добре в кризата, счита шефът на

...
Жените лидери се справят по-добре в кризата, счита шефът на
Коментари Харесай

Лагард: Жените лидери се справят по-добре в кризата

Жените водачи се оправят по-добре в рецесията, с чита шефът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Кристин Лагард, съобщи Агенция Франс Прес.

Конкретно тя засяга рецесията поради пандемията от ковид.

Според нея, има разлика в общуването и тя е в интерес на водачите дами.

Това съобщи Лагард в онлайн изявление за The Washington Post.

" Ще бъда извънредно пристрастна. В този миг няма да приказвам като централен банкер, само че бих споделила, че за себе си научих, че дамите правят по-добра работа ", сподели тя.

Лагард, която е първата жена-президент на ЕЦБ, открои немския канцлер Ангела Меркел като добър образец.

Тя е помогнала на обществеността в страната си да разбере за какво са нужни маски, обществена отдалеченост и по-крайните ограничения за обсада.

Жените водачи от Тайван, Белгия и Нова Зеландия също са съумели да обяснят добре какво и за какво се подхваща от управляващите без ненужно напрежение, добави тя.

Германия се е справила по-добре от доста от европейските си съседи , до момента в който Тайван и Нова Зеландия се смятат за сполучливи в битката против пандемията.

За разлика от това, наблюдаващи означават, че мъжете водачи като президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, бразилския президент Жаир Болсонаро и английския министър председател Борис Джонсън са се борили за преодоляване на огнищата в техните страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР