Жената до бизнесмена Васил Божков - Елена Динева, беше разпитана

...
Жената до бизнесмена Васил Божков - Елена Динева, беше разпитана
Коментари Харесай

Полицията разпита съпругата на Васил Божков по дело за данъчни измами

Жената до предприемача Васил Божков - Елена Динева , беше разпитана от Главна дирекция „ Национална полиция “ по дело за данъчни измами. За това заяви юристът ѝ Людмил Рангелов , представен от Българска телеграфна агенция в понеделник.

Новината идва, откакто предишния петък чиновници на столичната и националната полиция. Пресцентърът на Министерството на вътрешните работи (МВР) заяви, че акцията е обвързвана с следствието на гибелта на някогашната барета Алексей Петров , който След претърсването на парцелите Божков също беше разпитан.

По думите на юриста си в понеделник Динева е дала пояснения за заем на стойност 50 хиляди лв., който нейна компания е дала на акционерно сдружение през 2008 година В следствието става въпрос за данъчни измами.

През 2020 година против Васил Божков за оглавяване на проведена незаконна група за изнудване, пране на пари, данъчни закононарушения и други Повече от 3 години по-късно предприемачът се укриваше в Дубай , откъдето

При връщането си Божков беше задържан, а след това пуснат под домакински арест.

Заедно с Божков Елена Динева е обвинена за присъединяване в незаконна група. През февруари 2020 година тя от 1,5 млн. лв.. Дни по-късно обаче след представянето на нови доказателства. По това време по обвинявания в пране на пари.

През 2020 година Динева прекара 8 месеца в ареста. Това е оптималният период за задържане. В понеделник юристът ѝ подсети, че към този момент четири години против Динева няма обвинителен акт.

Васил Божков и заставен да заплати рушвет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов , някогашния финансов министър от същата партия Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севдалина Арнаудова .

В пред Свободна Европа предприемачът насочи обвинявания и към ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, глобен от Съединени американски щати за корупция, както и към предприемача Кирил Домусчиев .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР