Жена, която твърди, че е станала жертва на антибългарските настроения

...
Жена, която твърди, че е станала жертва на антибългарските настроения
Коментари Харесай

Писмо до Каракачанов: Многодетна майка с българско гражданство остана без социални помощи в РС Македония

Жена, която твърди, че е станала жертва на антибългарските настроения в Република Северна Македония, потърси помощ от българския министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов .
" Обръщам се към Вас като министър на защитата, да ми помогнете в моята битка за правдивост. Не считам, че като майка на 4 деца би трябвало да бъда осъдена за това, че съм Българка и по тази причина че едно от моите деца се е заело със задачата да поддържа български войнишки монумент, aнгажимент който считаме за демонстрация на европейските полезности за опазване на културното и историческо завещание ", написа дамата.
Ето и цялостния текст на писмото й:
Уважаеми господин Министър,
Обръщам се към Вас като българска гражданка от март предходната година, получила поданството си на съображение български генезис с молба за подпомагане във връзка със следния проблем. 
Като самотна майка на 4 деца (многодетна майка) бях ползвател на обществена помощ в размер на 8568 денара (около 270 български лева).
На 25.11.2020 година моята пълнолетна щерка студент по публицистика подписва контракт с неправителствена организация Здружение „ Иван Михайлов-Битола “ по план за поддържане на мемориалният център „ Страцин “ (български войнишки монумент от Втората международна война) село Страцин, община Куманово.
Възнаграждението на годишна база е 31 476 денара (около 1000 български лева) или 2622 денара (85 български лева) на месечно равнище.
Съответната сума е платена по банков път и за нея са платени всички дължими налози и такси в съгласност с македонското законодателство. 
В резултат на написаното по горе с решение на шефа на Между общинския център за обществени работи в Куманово, от 10 март 2021 година обществената ни помощ в размер от 8568 денара беше спряна.
Основание за прекъсването на обществената помощ е заради несвоевременно обявление на доход осъществен от съползвател на обществената помощ, макар че съответната сума като хонорар по контракт за поддържане на мемориален център „ Страцин “ с. Страцин община Куманово е получен от моята пълнолетна щерка по банков път и по сумата са платени всички дължими налози и такси към македонския бюджет, според македонското законодателство.
Същевременно със същото решение съм обвързана да възстановя сумата от 8568 денара изплатена за месец Януари като обществена помощ в македонския бюджет като наказване. 
С оглед на това, че все още съм безработна, възобновяване на тази сума е непостижимо за мен.
Уважаеми господин Министър,
Обръщам се към Вас като министър на защитата, да ми помогнете в моята битка за правдивост. Не считам, че като майка на 4 деца би трябвало да бъда осъдена за това, че съм Българка и по тази причина че едно от моите деца се е заело със задачата да поддържа български войнишки монумент, aнгажимент който считаме за демонстрация на европейските полезности за опазване на културното и историческо завещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР