Железопътните превозвачи от страните членки на ЕС ще имат право

...
Железопътните превозвачи от страните членки на ЕС ще имат право
Коментари Харесай

Парламентът прие промените в Закона за железопътния транспорт

Железопътните превозвачи от страните членки на Европейски Съюз ще имат право на достъп до железопътната инфраструктура у нас и до обслужващите уреди за осъществяване на всички типове железопътни услуги за транспорт на пасажери и товари при обективни, недискриминационни и транспарантни условия. Това взеха решение депутатите с признатите на второ четене промени в Закона за железопътния превоз.
Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация "Железопътна администрация " може да ограничи правото на достъп за осъществяване на транспорт на пасажери сред железопътни гари, ситуирани на територията на България, в това число по различен маршрут, когато подобен транспорт към този момент се прави въз основа на контракт за публични услуги за железопътен транспорт и може да докара до нарушение на икономическото равновесие на контракта.
Националната компания "Железопътна инфраструктура " /НКЖИ/ ще дефинира условията към претендентите, изискванията и реда за издаване, възобновяване, изменение или лишаване на обединен документ за сигурност на железопътни предприятия с област на активност в Република България. Сертификатът ще се издава за период до пет години и ще се възобновява след подаване на заявление от железопътното дружество. Изпълнителната организация "Железопътна администрация " ще води народен указател на транспортните средства, който дава отговор на общите спецификации за националните регистри на транспортните средства, според акт на Европейската комисия.
С санкция от 20 до 50 лева ще се санкционира лице, което замърсява приемното здание на гара или спирка, пероните, железопътните коловози, линии и уреди в гара или междугарие. Същата ще е санкцията и за тези, които минават през железопътни линии или железопътни уреди в гара или междугарие, или през гаровите коловози и стрелки отвън зоната, избрана за прекосяване, без особено позволение за това.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР