Жасмин Флури поднесе третата сериозна изненада на Световното първенство по

...
Жасмин Флури поднесе третата сериозна изненада на Световното първенство по
Коментари Харесай

Изненадите на Световното продължават, Флури триумфира в женското спускане

Жасмин Флури сервира третата сериозна изненада на Световното състезание по ски алпийски дисциплини в Куршевел и Мерибел, откакто победи в женското втурване. За швейцарката това е първа победа в тази дисциплинираност на най-високо равнище, а досега тя имаше единствено един подиум в нея – 2-ро място от Гармиш-Партенкирхен (Германия) предишния януари.

Това е третата поредна изненада на шампионата на планетата във френските Алпи, след двете такива в супергигантските слаломи за дами и мъже, където купите бяха извоювани надлежно то Марта Басино (Италия) при дамите и Джеймс Крауфорд (Канада) при мъжете.

Флури направи едно доста солидно втурване по „ Рок дьо Фер “, в което не бе най-бърза в нито един от петте бранша, само че въпреки всичко съумя да бъде задоволително бърза във всеки един от тях, с цел да завоюва златото. На единствено 0.04 секунди зад нея финишира австрийката Нина Ортлийб, която бе най-бърза в първите два бранша, в които отвори задатък от 0.18, само че загуби цели 0.22 в третия, което се оказа съдбовно за нейните шансове да завоюва.

Бронзовият орден остана за шампионката от Кортина д`Ампецо 2021 Корин Зутер (Швейцария), която бе с 0.12 по-бавна от своята съотборничка Флури. Подобно на Ортлийб Зутер също записва своята най-голяма загуба от Флури в третия бранш на пистата, в който тя бе с 0.13 по-бавна от новата международна шампионка.

В подножието на подиума приключиха двете австрийки Корнелия Хютер и Мириям Пухнер, които споделиха четвъртото място, с закъснение от 0.37 секунди. Шестото място бе за двукратната международна шампионка в дисциплината от Санкт Мориц 2017 и Оре 2019 Илка Щухец (Словения), която изостана с 0.42 от Флури.

Голямата любимка за златния орден София Годжа (Италия) бе дисквалифицирана, защото пропусна врата малко преди финала. Италианката по този начин или другояче направи едно криво-ляво и изпълнено с неточности втурване, в което бе с 0.47 по-бавна от шампионката.

Програмата на Световното състезание в Куршевел и Мерибел продължава на следващия ден с мъжкото втурване, с което ще бъде комплициран завършек на скоростните стартора на шампионата на планетата във френските Алпи.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР