Жана Суслина - бесарабска българка от Болград спечели наградата Българка

...
Жана Суслина - бесарабска българка от Болград спечели наградата Българка
Коментари Харесай

Жана Суслина от Болград стана “Българка на годината

Жана Суслина - бесарабска българка от Болград завоюва премията " Българка на годината - Света Злата Мъгленска " . Тя й беше връчена от вицепрезидента Илияна Йотова по време на годишен конкурс.

Организатори е  Изпълнителната организация за българите в чужбина. Конкурсът отличава българки, които с активността си съхраняват и разпространяват българщината зад граница.
 ДАБЧ отличи наша сънародничка в Чикаго за
ДАБЧ отличи наша сънародничка в Чикаго за " Българка на годината "

Победителката е създател и началник на отбор " Хоро " в Чикаго и Флорида

Целият професионален път на Жана Суслина е обвързван с образованието и възпитанието в духа на обичайните български полезности. Тя е била шеф на Болградската гимназия " Г. С. Раковски ". Създател е на Центъра на бесарабските българи в България, сега е шеф на Отдела за просвета, спорт, туризъм и работа с младежта в Болградския градски съвет. Жана Суслина не съумя да одобри персонално премията, защото продължава да оказва помощ на своите съграждани в раздираната от война Украйна.

В приветствието си вицепрезидентът напомни дългогодишната си взаимна активност с Жана Суслина. Йотова акцентира значимостта на националната политика за българите в чужбина. " Благодарение на тях пазим и разпространяваме българщината. Такава политика е значима и за българските деца, които се раждат в чужбина - да знаят своя роден език, да познават България ", уточни тя.

Изпълнителният шеф на организацията Райна Манджукова благодари на вицепрезидента Йотова за положителното съдействие и непрекъснатата поддръжка за българите в чужбина.
 Три дами отличени с премията
Три дами отличени с премията " Българка на годината "

За дейна професионална и социална дейност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР