Жан-Клод Юнкер рискува да взриви напрежението около Брекзит, след като

...
Жан-Клод Юнкер рискува да взриви напрежението около Брекзит, след като
Коментари Харесай

"Брекзит" е пред взрив: Жан-Клод Юнкер се подигра жестоко с Тереза Мей

Жан-Клод Юнкер рискува да взриви напрежението към " Брекзит ", откакто се подигра с танца на Тереза Мей. Председателят на Европейската комисия провокира смях в залата, имитирайки танцовите придвижвания на английския министър председател преди да изнесе тирада в Брюксел. С включването на светлините и под съответния музикален акомпанимент Юнкер стартира да маха с ръце, усмихвайки се необятно, написа в. " Дейли Мейл ".

Движенията му приличаха на опит за имитация на перформънса на Мей под звуците на песента на Абба Dancing Queen, докато тя се готвеше да произнесе речта при откриването на конференцията на Торите миналата седмица. С по-малко от седмица до важната среща на ЕС на високо равнище, посветена на " Брекзит ", Юнкер започна речта си, нанасяйки още един удар на Мей. Неговата подигравка дойде на фона на сериозното напрежение около " Брекзит ", след като британският премиер предупреди, че " все още има големи въпроси за разрешаване " в преговорите. Тя също обвини лидерите на ЕС за постигането на напредък в преговорите чрез оказване на натиск върху Великобритания.
След своеобразния си танц Юнкер нанесе удар и на английския език. " Няма да говоря на английски език. Мога да го правя постоянно, но освен английския, в ЕС има и други официални езици. С оглед на ситуацията аз ще се изразявам на френски, може би и на люксембургски, но от уважение към публиката аз ще се концентрирам върху френския ", каза той.
Юнкер също се прицели и в евроскептиците популисти, които говорят " глупави " неща. " В Европа има увеличаващ се брой евроскептици, те промотират скептични мнения. Но според мен ние трябва да разговаряме с тях. Бих искал да направя разлика между онези евроскептици, които имат въпроси, и онези глупави популисти. Те не са едно и също. Трябва да направим разлика между глупавите популисти и националистите, които имат свое мнение ", каза още той.

Говорителят на Юнкер Маргаритис Схинас омаловажи гаврата на Юнкер, настоявайки, че председателят на ЕК " изпитва голямо уважение " към Мей. Пишейки в Туитър, Схинас заяви, че танцовите движения на Юнкер " не са насочени към никого ", а са " импровизация в момента, защото музиката продължила да свири и той не можел да започне своята реч ". По думите му, уважението на Юнкер към Мей " многократно е било демонстрирано пред обществото ".

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР