Жълт код за опасно време в 13 области на страната

...
Жълт код за опасно време в 13 области на страната
Коментари Харесай

Валежи и гръмотевици на много места в страната, край морето остава слънчево

 Жълт код за рисково време в 13 области на страната оповестиха синоптиците за днешния 25 август. Предупреждението важи за Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, София-област, София-град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска и Смолянска област.

В тези райони се чакат краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици, краткотрайно увеличаване напразно и градушки. На места количествата ще доближават 20-30 л/кв.м. 

Днес в Западна и Централна България ще е облачно и ще вали. Следобяд ще захладнее. Максималните температури ще са сред 27 и 32 градуса.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще са сред 27 и 29 градуса, а на морската вода -.26-27 градуса. 

Над планините също ще е дъждовно, вероятни са гръмотевични стихии. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.

В сряда още веднъж са вероятни превалявания, основно над планинските региони и следобед. Максималните температури ще са сред 27 и 32 градуса.

В четвъртък ще бъде най-вече слънчево, а температурите ще стартират да се покачват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР