Жълт код за опасно време и ураганен вятър причиниха големи

...
Жълт код за опасно време и ураганен вятър причиниха големи
Коментари Харесай

Ураганен вятър срути част от козирката на стадион в Алкмаар

Жълт код за рисково време и ураганен вятър предизвикаха огромни вреди на стадиона на холандския първокласен футболен клуб АЗ (Алкмаар). Градът в провинция Северна Холандия беше връхлетян от неприятно време, поради което пострада част от козирката на стадиона.

Покривът на една от трибуните край страничните линии рухна под напора на ветровете.

От клуба оповестиха, че по това време на стадиона не е имало чиновници и потърпевши няма. Футболистите, които са имали занятие, са били на подготвителната си база, като поради мощния вятър са приключили тренировката си в зала.

През този уикенд АЗ е посетител в Ередивизи, като ще играе против " Валвайк ". Тимът беше хазаин в първия кръг от сезона, през предходната седмица. В идващите дни обаче холандците би трябвало да играят в Лига Европа против " Мариопол ", само че се чака дуелът да бъде пренасрочен.

По същото време в Алкмаар се организира европейско състезание по колоездене. Стартовете от шампионата са придружени от непрекъснати ветрове, които в женската конкуренция в събота бяха с непрекъсната скорост към 50 км/ч и оптимални пориви до 100 км/ч.

Областта в Холандия, Белгия и Люксембург беше връхлетяна от мощен вятър в последните дни. Най-сериозни са провалите в Люксембург, където имаше торнадо с разрушителна мощ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР