Двама българи продължават в репешажите на европейското първенство по борба

...
Двама българи продължават в репешажите на европейското първенство по борба
Коментари Харесай

Двама българи продължават на репешажите на еврошампионата по борба до 23 години в Баку

Двама българи не престават в репешажите на европейското състезание по битка до 23 години в Баку, Азербайджан.

Петър Горняшки стартира с победа против Георгиос Барбанос (Швеция) - 4:2 в категория до 72 кг на класическия жанр, а на четвъртфиналите отстъпи пред грузинеца Георги Чеквадзе, призьор от европейски шампионати за същата възраст и номер 1 в Европа от 2022 година, с 0:10. Съперникът му продължи на финала, по този начин в утрешния ден Горняшки ще спори в пресявките, като чака спечелилия от дуела сред турчин и маджарин.

В категория до 67 кг Димитър Георгиев загуби на старта от еврошампиона за 2023 година Азар Сариев (Азербайджан) - 5:9. Но съперникът му доближи край и даде втори късмет на младия ни национал, който в репешажите ще излезе против дагестанеца с полски паспорт Арсланбек Салимов, трети в света до 20 години.

В утрешния ден присъединяване си стартират и дамите. На тепиха ще излязат три български представителки - Емине Осман (50), Фатме Шабан (59) и Даниела Бръснарова (68). В четвъртък ще започват Ирена Бинкова (53), Несрин Сюлейманова (57), Гергана Стоянова (65) и Ванеса Георгиева (72).

Жените са водени от треньорите Станка Златева и Стоян Петков, а мъжете в класическия жанр от Юлиян Георгиев и Тарек Абделслам.

Български арбитър на шампионата е Филип Манолов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР