Жълт код за бурен вятър е в сила за 17

...
Жълт код за бурен вятър е в сила за 17
Коментари Харесай

Днес: бурен вятър, дъжд и застудяване

Жълт код за плевел вятър е в действие за 17 области в страната на 1 април 2018 година Това осведомят от Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Предупреждението за евентуално рисково време важи за областите София, Благоевград, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Шумен, Разград, Силистра и Добрич.

Там ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър с пориви до 22-24 м/с. След обяд вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят.

Още сутринта от запад ще стартират превалявания, които по-късно денем ще обзет цялата страна. След обяд ще има условия и за гръмотевици и градушки.

Минималните температури ще са сред 7 и 12 градуса, a оптималните, сред 15 и 20 градуса.

По Черноморието ще бъде прохладно. Ще духа мощен стремителен вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят. Облачността ще е забележителна и следобяд ще има превалявания от дъжд. Максималните температури ще са сред 14 и 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-4 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде прохладно. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел югозападен вятър. Облачността ще е забележителна и ще има превалявания от дъжд, над към 1900 метра - от сняг. Ще има и гръмотевици.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 8 градуса, на 2000 метра - към 3.

В понеделник ще има променлива облачност, единствено на обособени места ще превали временен дъжд. Температурите ще се намалят още.

В Северна и Източна България през по-голямата част от деня ще бъде прохладно. Към вечерта и там вятърът ще отслабне, през нощта в множеството региони и ще стихне, а облачността на всички места ще намалее до ясно време.

Във вторник сутринта минималните температури ще са близки до 0 градуса. През деня ще бъде слънчево, над западните региони с висока облачност. Ще нахлуват въздушни маси от юг и ще стартира стопляне.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР