Жълт, код с предупреждение за гръмотевични бури и интензивни валежи-

...
Жълт, код с предупреждение за гръмотевични бури и интензивни валежи-
Коментари Харесай

Жълт код за още бури и валежи

Жълт, код с предизвестие за гръмотевични стихии и интензивни валежи- 20-35 л/кв.м, е в действие през днешния ден в западните и централни елементи на Северна България.

Днес над страната ще бъде по-често с раздрана облачност. Преди обяд в обособени региони, а в следобедните часове на доста места още веднъж ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. На обособени места, основно в северозападната половина на страната и Родопите преваляванията ще са краткотрайно интензивни. Остават изискванията за местни градушки. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Температурите ще останат без основна смяна и оптималните ще са сред 27° и 32°, малко по-високи в крайните югозападни региони.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността. На места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 16°.

През нощта против вторник на обособени, а денем във вторник на доста места в страната, ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания, основно в следобедните часове и до среднощ, съпроводени с гръмотевици, вероятни са и градушки. По-голяма възможност за обилни количества има в Западна и Централна България. Температурите ще останат малко по-ниски от нормалните за края на юли - преобладаващите оптимални ще са сред 27° и 32°. През първите два дни от август отново ще има валежи, само че те ще са в следобедните часове и основно в Западна и Централна България, където още веднъж са вероятни интензивни, в обособени региони обилни извалявания. Преди обяд ще бъде най-вече слънчево. В петък ще бъде с повече слънчеви часове. Превалявания и гръмотевици ще има единствено на обособени места, основно в Югозападна България и планините. В събота вероятността за превалявания понижава още. Ще доминира слънчево време. Дневните температури ще са най-вече сред 28° и 33°.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР