Жалби и сигнали срещу извършителя на убийството на психолога Иван

...
Жалби и сигнали срещу извършителя на убийството на психолога Иван
Коментари Харесай

МВР: Не е имало сигнали за заплахи от убиеца на Владимиров

Жалби и сигнали против причинителя на убийството на психолога Иван Владимиров е имало, удостовери вътрешният министър Иван Демерджиев в Пловдив. Но сигналите не са били за закани за принуждение и разпра, акцентира той.

" Трябвало е да дадат индикация при всички случаи на полицейските чиновници, че може да ескалира спорът, само че в нито една от тези тъжби и сигнали няма ясно недоволство от физическа разпра, още по-малко - опасност или закана за ликвидиране ", сподели министърът.

Вярно е, че е имало насрещни тъжби и сигнали преди убийството на психолога Иван Владимиров, потвърди Демерджиев. Има формирана проверка в Пето районно ръководство на столичната дирекция на вътрешните работи, уточни той. Тоест, Пето РПУ ще ревизира единствено себе си.

" Със заповед на началника на Пето районно управление (на МВР) е разпоредена инспекция по отношение на трагичния случай и гибелта на мъж в резултат на междусъседски спор. Ще се прави повсеместен обзор на дейностите на полицейските чиновници във връзка с признати във времето сигнали ", показват и от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

И допълват в унисон с министъра:

" От Столична дирекция на вътрешните работи прецизират, че през последните две години страните в конфликта са  подавали един против различен над 10 заявки в полицията, касаещи най-вече междусъседски разногласия. Няма постъпвали сигнали за закани с принуждение. "

Припомняме, че пред бТВ съседи на Владимиров в кооперацията, в която са живяли дружно с някогашния служител на реда, който го простреля в сряда, настояват противоположното - че са били заплашвани и унизени неведнъж, и че са подавали сигнали за това. Няколко от тях излязоха пред камерите с имената си. Сигнал за опасност с револвер е подал обратно в годините и различен комшия, напуснал от дълго време кооперацията.

От през вчерашния ден насам полицията и прокуратурата неведнъж изявяват тезата, че става дума за " битов " скандал, и акцентират обстоятелството, че някогашният служител на реда също е подавал недоволства против жертвата.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР