Японският премиер Фумио Кишида направи публичен натиск за привличане на

...
Японският премиер Фумио Кишида направи публичен натиск за привличане на
Коментари Харесай

Фумио Кишида натиска за реформа на капиталовите пазари

Японският министър председател Фумио Кишида направи обществен напън за привличане на задгранични вложения, като даде обещание по-нататъшна промяна на финансовите пазари и поощряване на ръководството на активи, съобщи Ройтерс.

За първи път от десетилетия четвъртата по величина стопанска система в света се преглежда като на все по-привлекателен пазар за световните вложители. Япония излиза от години на дефлация и нейните старания за възстановяване на корпоративните облаги и ръководство дават плодове.

Като се има поради намаляващото население на страната, държавното управление желае да се възползва от вълната от интерес и да се трансформира в световен център за промишлеността за ръководство на активи.

Тази администрация се ангажира да продължи финансовата промяна и промяната на финансовия пазар. Превръщаме насърчаването на ръководството на активи в един от нашите основни стълбове , посочи Кишида.

Привличането на мениджъри на активи се счита за решаващо за прехвърлянето на почти 13 трилиона $ финансови активи на семействата в страната, огромна част от които са заседнали в брой и лежат неактивни в банкови сметки, в по-продуктивни вложения.

Като част от това държавното управление възнамерява да сътвори специфични бизнес зони за компании за ръководство на активи, с цел да ги улесни да открият в Япония и да правят бизнес на британски език.

Досега Токио, Осака, Фукуока и Сапоро са подали оферти за зоните.
 Шиндо: Япония ще продължи умереното си възобновяване
Шиндо: Япония ще продължи умереното си възобновяване

Добри вести от Токио
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР