Известният благодетел Мартин Мартинов, който създаде инициативата Подай ръка“ и

...
Известният благодетел Мартин Мартинов, който създаде инициативата Подай ръка“ и
Коментари Харесай

Мартин Мартинов отново ще храни бездомни в София


Известният покровител Мартин Мартинов, който сътвори самодейността „ Подай ръка “ и хранеше бездомници, още веднъж ще радва хора в потребност в София.

Преди 2 години се наложи да затвори заведението си в столицата и той придвижи самодейността в Костинброд.

Всеки ден, поради над 150 пакети с храна, които раздава, пътува 90 км, описа пред Радио София Мартин Мартинов. Дори в пандемията не са го спирали (анти) Covid КПП-тата. Няма пропуснат ден.

„ Хората ме чакат. Не мога да не отида. “

Припомня, че когато започва акцията през 2017 година е възнамерявал да продължи през 5-те най-тежките зимни месеца. През предходната 2020 година траял и след локдауна да храни уязвимите.

„ След 13 март акцията не е серпантина. Има центрове за настаняване, само че с цел да влезеш там ти желаят PCR тест, персонални документи. А доста от бездомните нямат персонална карта. Ако останат без храна, щеше да е пагубно за тези хора. “

Добрата вест е обвързвана с намиране на помещение с допустим наем. Намира се на бул. „ Витока “ и сега се ремонтира. За да няма проблеми от опашка бездомници пред Съдебната палата, пакетите с храна ще се раздават на ул. „ Добруджански край “ зад огромен хипермаркет покрай „ Опълченска “.

Храната се готви особено и е със същото качество, както е тази, която се продава в заведението, твърди Мартин, а хора, които са я опитвали могат да потвърдят какъв брой е вкусна.

„ Ако си подаваме ръка, в случай че бъдем по-добри, цяла България ще става по-добра “, споделя Мартин. Въпреки условното наклонение, думите му звучат като вяра и благопожелание.

Чуйте диалога с него.



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР