Известната малтийска блогърка Дафне Каруана Галиция, обвинила правителството на страната

...
Известната малтийска блогърка Дафне Каруана Галиция, обвинила правителството на страната
Коментари Харесай

Взривиха известна малтийска блогърка

Известната малтийска блогърка Дафне Каруана Галиция, обвинила държавното управление на страната си в корупция, стана жертва на бомба, сложена под автомобила й, съобщи Франс прес, като се базира на източници от полицията и политическите среди.

Премиерът на страната Джоузеф Мускат направи телевизионно изказване, в което дефинира убийството като "варварско посягане против свободата на медиите " и даде обещание, че виновниците ще бъдат осъдени, заяви Ройтерс.

"Страната ни заслужава правдивост ", акцентира Мускат и прикани за национално единение.

По-рано тази година известната блогърка съобщи, че компания, споменаваща се в Панамските досиета с името "Егрант ", е благосъстоятелност на Мишел Мускат, брачната половинка на премиера, напомня ДПА.

Според Галиция брачната половинка на Мускат е получила пари от дъщерята на азербайджанския президент посредством компания, основана от "Мосак Фонсека " - правната адвокатска фирма, озовала се в центъра на абсурда с Панамските досиета.

Както Мускат, по този начин и брачната половинка му отхвърлиха обвиняванията и министър председателят свика предварителни избори, на които беше избран отново.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР