Извършват се паралелно 4-5 проверки по газовите доставки на правителството

...
Извършват се паралелно 4-5 проверки по газовите доставки на правителството
Коментари Харесай

Росен Христов: Текат 4-5 проверки по газовите доставки на предишния кабинет, започнали са преди нас

Извършват се редом 4-5 инспекции по газовите доставки на държавното управление на Политическа партия – от прокуратурата, ДАНС и други институции. Това съобщи пред бТВ служебният министър на енергетиката Росен Христов.  

Той добави, че инспекциите са на друг стадий и са почнали още преди служебният кабинет да съобщи документите на съответните институции.

Христов отхвърли изказванието на Бойко Борисов, че като е коментирал тематиката обществено, е направил политически акт. Той уточни, че е говорел за дейностите на " Булгаргаз " и не е цитирал имена. Служебният енергиен министър добави, че е изнесъл информация, откакто депутати са поискали данни за доставките през интервала април-август.

Той е безапелационен, че няма да подава оставката си, откакто през вчерашния ден тя беше поискана от водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Всички схванаха, че това е подигравка от страна на Бойко Борисов “, счита Христов.

Той е на мнение, че служебният кабинет е постигнал „ страхотни резултати “ в границите на дни – интерконекторът е приключен, а предстоящите цени на газа за януари са на равнищата от декември, не както септемврийските, които бяха с 20 лева по-високи. Министър сподели, че настоящето държавно управление е нормализирало обстановката и идната стъпка е „ да станем районен състезател “ на газовия пазар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР