Извънредно обновление на Windows затваря две опасни уязвимости в системата(снимка:

...
Извънредно обновление на Windows затваря две опасни уязвимости в системата(снимка:
Коментари Харесай

Излезе извънреден ъпдейт за сигурността на Windows


Извънредно обновяване на Windows затваря две рискови уязвимости в системата
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft пусна незабавна актуализация на операционната система Windows, която е отвън плануваните ъпдейти с кръпки на сигурността, които компанията популяризира един път месечно във вторник (Patch Tuesday).

Извънредното обновяване под номер KB4578013 е предопределено за операционни системи Windows 8.1 и Windows Server 2012 R2 и затваря две значими уязвимости в услугата за далечен достъп Windows Remote Access, заяви TechRadar.

Microsoft предлага на потребителите и админите на тези две версии на Windows платформата да конфигурират актуализацията допустимо най-бързо. Потребителите на други версии не би трябвало да подхващат нищо.
още по тематиката
По-рано този месеци двете уязвимости бяха затворени в останалите Windows версии с пакета Patch Tuesday, който Microsoft популяризира във вторник, 11 август.

Уязвимостите VE-2020-1530 и CVE-2020-1537 се отнасят към категорията „ повишаващи правата ”, като разрешават на атакуващите да получат права на админ.

Microsoft прецизира, че с цел да се възползват от CVE-2020-1537, злонамерените хакери би трябвало да получат опция да изпълнят код в системата на жертвата. Засега няма информация дали двете уязвимости са употребявани.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР