Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще решава собствеността на

...
Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще решава собствеността на
Коментари Харесай

Христо Иванов и Ивайло Мирчев идват за извънредната сесия на...

Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще взема решение собствеността на локалния панаир. Очаква се на съвещанието да участват и народните представители от “Демократична България Христо Иванов и Ивайло Мирчев. 20 общински съветници от разнообразни политически сили са настояли сесията да се организира на 5 януари, само че Председателят на Общинския съвет Александър Държиков от ГЕРБ е предпочел тя да се състои на 3 януари. Според Веселина Александрова, ръководител на “Демократична България ” в пловдивския Общински съвет, определената дата основава заплаха от липса на кворум и отсрочване на решението.

Напомняме, че в последните работни дни на 2023 година почетният консул на Руската федерация и съветски жител Георги Гергов в писмо без правна стойност до Общинския съвет подмятна опцията да се обособят 6 дка за Операта, в случай че съветът му даде 350-те декара на Пловдивския панаир. Желанието му бе задоволено с гласовете на общинските съветници от ГЕРБ, локалната Българска социалистическа партия, двама от ЗС “Александър Стамболийски ” и двама самостоятелни съветници - от Движение за права и свободи и НФСБ.

“Докато Европейският съюз конфискува парцели на представители на режима н Путин, общинските съветници на евроатлантическата партия ГЕРБ подаряват за Коледа 350 дка на почетния съветски консул в Пловдив ”, акцентира Веселина Александрова, председателка на Демократична България в пловдивския Общински съвет. Според нея изключителното съвещание въпреки всичко дава късмет на ГЕРБ да се дистанцира от Българска социалистическа партия на Гергов. “Демократична България ” към този момент е внесла предложение срещу окончателното подаряване на Пловдивския панаир и завършване на “кражбата на века ”, както я дефинира Александрова.

Александрова изрази вяра, че сътрудниците ѝ ще вземат вярното решение във вътрешнополитически и геополитически проект, като защитят ползите на Пловдив и жителите му. “В противоположен случай ГЕРБ ще бъде тази, която е предала пловдивския интерес, пловдивчани и личните си гласоподаватели. Припомняме, че към този момент 15 години губим Панаира парче по парче посредством ловки схеми и политическа поддръжка, а в този момент можем да избегнем довършителния удар ”, заключи Александрова.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР