Изтребителят на НАТО, който се приближи до самолета на руския

...
Изтребителят на НАТО, който се приближи до самолета на руския
Коментари Харесай

Полски е изтребителят, приближил се до самолета на руския военен министър

Изтребителят на НАТО, който се приближи до самолета на съветския боен министър Сергей Шойгу над Балтика, е бил полски, заяви полското радио RMF FM. 

Изтребителят F-16 се приближи до самолета на министъра и беше пропъден от съветски Су-27, който даже сподели оръжието си. 

Видео от случая, снимано от самолета на министъра, беше оповестено в YouTube.

По-късно представител на НАТО разгласи пред публицисти, че когато " незнаен аероплан се приближи до въздушното пространство на Алианса ", водачите работят по общоприета процедура и остават на безвредно разстояние. 

Той посочи, че от НАТО не са знаели кой е на борда на самолета. По думите му дейностите на съветските водачи са били " безвредни и професионални ". 

Според полската радиостанция дежурните полски изтребители, патрулиращи в небето над Балтика в границите на задачата на НАТО, са получили сигнал за паника " по отношение на съветски машини, летящи в непосредствена непосредственост до границата на страните, където охраняват небето ". 

Полските изтребители са прихванали три цели - невъоръжен Ту-154 и два Су-27, въоръжени с ракети " въздух-въздух ". 

По-късно оперативното командване на въоръжените сили на Полша потвърдиха присъединяване на полски изтребители в случая, показва РИА Новости. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР