Изтребители на Кралските военновъздушни сили на Великобритания са били вдигани

...
Изтребители на Кралските военновъздушни сили на Великобритания са били вдигани
Коментари Харесай

Британски самолети прихванаха руски, единият случай е в Естония

Изтребители на Кралските военновъздушни сили на Англия са били вдигани два пъти в четвъртък, с цел да следят съветски самолети, приближаващи се до въздушното пространство на Обединеното кралство, както и това на Естония, съобщи английското министерство на защитата.
" Изтребител " Тайфун " е изхвърчал от базата Лосимут, а различен аероплан " Вояджър " от Брайз Нортън, с цел да следи два съветски Ту-95, приближаващи се към въздушното пространство на Обединеното кралство. Междувременно изтребители " Тайфун " от балтийската задача на НАТО също са изхвърчали от авиобаза Амари, с цел да прихванат съветски бомбардировач Ту-142 и два изтребителя Су-30 Flanker, летящи покрай въздушното пространство на Естония ", се споделя в известие на министерството.
Според изказването, изтребителите са изхвърчали от база в Обединеното кралство, ескортирали съветските изтребители и са се уверили, че той не е минал във въздушното пространство на страната. Министерството отбелязва, че интервенцията по прихващане и наблюдаване се организира в интернационалното въздушно пространство в сходство със стандартите за сигурност.
Що се отнася до самолетите " Тайфун ", ситуирани в Естония, те прихванали съветския бомбардировач, който се движел покрай естонското въздушно пространство. Докато съветският аероплан се придвижвал покрай въздушното пространство на НАТО, съпътстващата задача била продължена от финландски и шведски самолети. Впоследствие обаче самолетите на Обединеното кралство били помолени да прихванат още веднъж съветския бомбардировач, който по това време бил придружаван от два съветски самолета Су-30 Flanker.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР